🌷
Elkészítése: Tésztához a lisztet cukorral és a sütőporral összevegyítettem majd a margarinnal elmorzsoltam. Hozzátettem a tojást és a tejfölt tésztát összegyúrtam amit cipónak megformáltam edénybe tettem és 30' pihentettem a hűtőben. Mazsolát beáztattam vízbe. Túrót villával összetörtem hozzátettem a kétféle cukrot , citrom reszelt héját, tojássárgáját, tejfölt és a búzadarát jól kikevertem majd a tojásfehérjének a kemény habját kevertem bele és végül a leszűrt mazsolát. Tésztát kétfelé vettem enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam kb. 17x28 cm téglalapra tepsit sütőpapírral béleltem ebbe tettem a tésztát lekvárral megkentem és a túrós tölteléket rákanalaztam elég vastagon jutott rá. A másik tészta lappal beborítottam felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 40' sütöttem. Mikor kihűlt tetejét vaníliás porcukorral szórtam be és szeleteltem.(Aki édesebben szereti tehet több cukrot én csökkentettem a mennyiséget)
Nem hiszem hogy sokáig díszítette volna az ünnepi asztalunkat:-)) Nagyon finom, legközelebbi alkalommal már mint kipróbált süteményt biztos megkóstoltatom a kis "csipet csapatommal" is !
Jó étvágyat kívánok !
Biztosan jól mutatott volna az ünnepi asztalon - is. :-)
VálaszTörlésHű, de jól néz ki! A túrósat mi is szeretjük!
VálaszTörlésDe szép magas süti, finom lehetett a sok túróval, mazsolával.... :-)
VálaszTörlésteller-cake az lehet hogy jól mutatott volna, de mivel ezt most sütöttem először nem tudtam hogy sikerül?
VálaszTörlésAni köszi!
Katalin finom volt köszi!