🌸
Elkészítése:Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és a tejjel bedagasztottam a tésztát cipót formáltam belőle amit egy olajjal kikent tálba tettem letakarva 30' pihenés következett. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára kiborítottam kinyújtottam kb.fél cm vastagra tojásfehérjével lekentem és egy pizzavágóval 8x8 cm négyzetekre vágtam. A tészta közepébe egy teáskanál lekvárt tettem őrölt fahéjat szórtam rá és a tészta egyik csücskét áthajtottam a lekváron amit szintén megkentem tojásfehérjével majd a másik csücskét erre ráhajtottam.Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ismét átkentem a ráhajtott tésztákat és a diót mikor a tetejére tettem kicsit lenyomtam. Ismét 30' pihenés jött majd az előmelegített sütőben 200 C fokon 25 ' sütöttem. (Tésztájába kevés reszelt citrom héjat is kellett volna tenni ami nálam most véletlenül kimaradt, de majd legközelebb:)
Jó étvágyat !
Nagyon finom lehetett, a szilvalekvár és a fahéj jó párosítás!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett és guszta is. Szeretjük a kelt és szilvalekváros tésztákat.
VálaszTörlésOlyan jó, hogy találok itt nálad néha "régi" recepteket. Ezt a szilvalekváros papucsot kb. ezer éve nem sütöttem :-)
VálaszTörlésMeg fogom magam lepni vele hamarosan !
Katalin fincsi volt.
VálaszTörlésLívia finom volt, csak nálunk az a bibi hogy férjuram egy db kóstolása után már nem sűrűn eszi! Azért is szoktam kevesebb mennyiségből készíteni vagy felét beteszem a mélyhűtőbe !
aranyos fodorka remélem azóta már meglepted magad?