Hozzávalók:/7 db-hoz/ tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 1 tk.cukor, 3,5 dkg margarin, 1 dkg friss élesztő, 1 tojás fehérjének a fele, csipet só, töltelék: 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 5 dkg darált dió, kenéshez: 1 tojás sárgájának fele 1 tk olaj
😉
Elkészítése: Meglangyosítottam a tejet amiből kb. 1/2 dl tettem külön kis edénybe ebbe tetem cukrot , élesztőt, kevés lisztet és hagytam felfutni. A maradék tejbe olvasztottam fel a margarint .Tálba tettem a lisztet csipet sót és a tojás fehérjét valamint a felfutott élesztőt és a margarinos tejjel bedagasztottam a tésztát letakartam 1 órát pihentettem. Ezalatt kikevertem a tölteléket: margarint fahéjat és a porcukrot. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam szögletesre megkentem a cukros fahéjas margarinnal rászórtam a darált diót és feltekertem a tésztát majd háromszögeket vágtam belőle . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam megkentem a tojás sárgájával kikevert olajjal és még 15' pihentettem. Ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 C fokra majd 20' sütöttem.😋
Nagyon jól néz ki és finom lehet! Kár, hogy olyan messze laksz!:) Kénytelen leszek megsütni!;)
VálaszTörlésEzeket én is szívesen megkóstolnám :-)
VálaszTörlésTiffanylda szívesen megkínálnálak de..., váljon egészségedre!
VálaszTörlésKatalin én pedig szívesen adnék, köszi!
Nagyon guszta.. azt gondolom megsütöm, bár hozzám közel van Ildi...
VálaszTörlésSzeretem az ilyen finomságokat,és főleg amivel nem sokat kell pepecselni...
Vera köszi, váljon egészségetekre!
VálaszTörlés