😉
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt és kevés lisztet hagytam felfutni. Kimért liszt közepébe tettem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval és bedagasztottam. Letakarva hagytam pihenni 50'. Közben előkészítettem a tölteléket a mákot a porcukorral összekevertem a tejet felforrósítottam és ráöntöttem a mákos keverékre összeforgattam és hagytam hűlni.A megkelt tésztát kétfelé vettem egyenként kinyújtottam téglalap formára és megkentem a töltelékkel majd feltekertem. Vajjal kikent liszttel megszórta tepsibe pakoltam a két tésztarudat egymástól kicsit távolabb és még 30' pihentettem. Felvert tojás és tej keverékével megkentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem. Hagytam hűlni majd szeleteltem és porcukorral beszórtam😋
forrás: innen
Jó étvágyat kívánok !
Még sosem csináltam mákos kalácsot, így ki fogom próbálni! Köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlésDe finomat sütöttél, most jöhetne egy szelet belőle :-)
VálaszTörlésNagyon csábító!
VálaszTörlésÉva, nagyon jó vagy kelt kalácsokban, a képről is látszik, milyen puha é foszlós.
VálaszTörlésTimi akkor már éppen ideje hogy kipróbáljad:-)) Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKatalin akár még most is megtudnálak kínálni mert az egyik rúd a mélyhűtőben landolt:-))
Ani köszi!
undercover köszi, szeretem is a kelt tésztákat:)