Oldalak

2018. november 16., péntek

Baracklekváros, diós karácsonyfa


 🌲
Hozzávalók: /fél adaghoz/ 10 dkg margarin, 15 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 4 dkg darált dió, 1 felvert tojásnak a fele, + baracklekvár és szóráshoz porcukor.
🌲
Elkészítése:  Margarint a liszttel összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt tésztának összegyúrtam amit fóliába csomagolva hűtőbe tettem 30' -re. Ezután kinyújtottam a tésztát 2-3 mm vastagra és formával kiszaggattam. Minden második fenyőt szívószállal kilyukasztottam pár helyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és 180 C fokon 10' sütöttem. Mikor kihűlt  a lyukas formákat porcukorral megszórtam a sima formákat lekvárral kentem le és ráhelyeztem a cukros részt.😋
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Látom nálad már télies, karácsonyias a hangulat :-) Nagyon helyesek. Jó ötlet volt ez a szívószálas megoldás :-) És biztos nagyon finomak is!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a receptet, kipróbáljuk újításnak a linzer mellé, jó program lesz a gyerekeknek a készítése:)

    VálaszTörlés
  3. Milyen ötletes, tetszik ez a szívószálas megoldás. :) A végeredmény pedig nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes, szerintem én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  5. Katalin valóban már nagyon rákattantam ezekre a sütikre nagyon finom, köszi!
    Kristina örülök hogy tetszik sok sikert hozzá és váljon egészségetekre! Köszi!
    Okki köszi!
    teller-cake örülök hogy tetszik, köszi!

    VálaszTörlés
  6. De szép kis fenyők! Tetszik az ötlet! :-) Nem tudom, hogy történhetett, de az utóbbi évekkel ellentétben idén máris várom a karácsonyt. A sütid láttán is lázba jöttem! :-)

    VálaszTörlés
  7. Gerdi köszi. Általában engem is elkap az ünnepi készülődés elég korán, igaz ezt látjuk halljuk már mióta :-)) Aztán vagy egy olyan időszakom mikor lecsendesedek és pedig akkor kellene felpörögnöm!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)