😊
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem a krumplit összetörtem és hagytam kihűlni a leszűrt vizet félretettem ezzel dagasztottam a tésztát. Kevés langyos vízbe elkevertem az élesztőt. Kimért liszthez tettem a kihűlt krumplit és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam mikor már jól összeállt enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és ujjnyi vastagra lapogattam a tésztát ezután kiszaggattam letakartam konyharuhával és fél órát kelesztettem. Az olajat felforrósítottam és a fánkokat kisütöttem. Akár csak így sósan is /mivel a tésztájába semmi édesítő nincs/ lehet fogyasztani de porcukorral megszórva lekvárral tálalva igen finom volt😋
📎 Nagyon régóta kedvencünk a krumplis perec amit édesanyámtól tanultam, de gondoltam teszek egy próbát és elkészítem ezt is ! Édesanyámat az ételek hasznosítása/megmaradt főtt krumpli/ vezette ennek a perecnek az elkészítésére, gondolom a Medina lakóit is:)
Jó étvágyat!
Nagyon jól néznek ki, lekvárral finom lehetett! Krumplis változatot még nem ettem, de szívesen megkóstolnám, hisz itt a fánkszezon :-)
VálaszTörlésKatalin köszi, nagyon finom az ilyen krumplis változat is:)
VálaszTörlés