Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető nem túl bonyolult és még meggy is van benne süteményt amit
Gabriella oldalán találtam😊 (Kevés módosítással készítettem azt írom le.)
Hozzávalók:tészta: 30 dkg liszt, 12,5 dkg puha vaj/margarin, fél cs. sütőpor, 1 db tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál tejföl, csipet só,1 cs vaníliás cukor,
töltelék: 1 üveg / 630 g/magozott meggybefőtt, 1 cs vaníliapuding/nálam most karamellás volt, 3 dl meggylé,
🌸
Elkészítése: Lisztet a sütőporral összevegyítettem majd a vajjal elmorzsoltam ezután tettem hozzá a többi alapanyagokat amivel jól összegyúrtam. A tésztát kétfelé vettem egyenként kinyújtottam kb. 20x30 cm nagyságúra első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és elkészítettem a tölteléket. Szűrőkanálba öntöttem a befőttet, kimért meggylébe elkevertem a pudingot feltettem a tűzhelyre alacsony hőfokon besűrítettem tűzhelyről levettem és belekevertem a leszűrt meggyet is. Ezt kanalaztam a tésztára majd a másik kinyújtott tésztalappal betakartam. Villával megszurkáltam és felvert tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és porcukorral szórtam meg😋
Jó étvágyat!
Nem lesz túl "löttyedt" (=puha, átázott) az a tészta, amire a pudingos meggyet teszed ?
VálaszTörlésaranyos fodorka nekem is volt ez eszembe, de egyáltalán nem szépen megsült és nagyon finom!
VálaszTörlés