Hozzávalók: tészta:1 db tojás aminek csak a felét tettem a tésztába a másik felével kentem, nálam friss élesztővel készült 1,3 dkg , másfél evőkanál cukor, 3 evőkanál étolaj, 1,25 dl langyos tej, fél citrom reszelt héja, fél mk. só, 25 dkg liszt, töltelék: olvasztott margarin, őrölt fahéj, cukor, kisütött tésztára: 1 tk vaníliacukor, 1 tk cukor, 1 evőkanál víz.
😊
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt csipet cukrot és lisztet tettem hozzá, hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát és hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkára borítottam a tésztát és kinyújtottam téglalap alakúra /amennyire lehet vékonyra megkentem az olvasztott margarinnal megszórtam őrölt fahéjjal és a cukorral. Feltekertem és egyenlő darabokra vágtam nekem 5 db sikerült ezután a darabok közepét átvágtam késsel de nem teljesen majd a két oldalon lévő tészta közepét fakanállal benyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam addig pihent még a sütőt 180 C fokra előmelegítettem a maradék tojással lekentem és sütőbe tettem ahol 25' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből lekentem a vízben elkevert kétféle cukorral.Nagyon finom könnyű tésztája van, bármilyen töltelékkel érdemes kipróbálni!😋-(Ajánlom nézzétek meg a talált blogon mert hasznos részletes fotók vannak. Remélem a következő adag amit sütök már jobban hasonlít Rozi szépségeire:-)😌
Jó étvágyat!
Szerintem ez kakaóval is jó lehet - én annyira nem rajongok a fahéjas sütikért - bár azért megeszem....
VálaszTörlésaranyos fodorka szerintem kakaóval is nagyon finom lehet:)
VálaszTörlésÓh, hát nálad is ilyen szépek, most már én következem! :-))
VálaszTörlésteller-cake biztos lepipálsz majd a szépségversenyen:-)) Köszi!
VálaszTörlés