Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem csipet cukrot és az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót, megkelt élesztőt, tejfölös vizet, olvasztott margarint , langyos vizet és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam 1 órát pihenni. Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és 5 felé vettem egyenként zsemléket formáltam a tésztából amiből hosszúkás rudakat sodortam. A rudak közepére csomót kötöttem egyik szárát alulról zsemle közepébe dugtam majd megfordítottam a tésztát és a másik szárát is behajtottam középre. Sütőpapírral fedett sütőlemezre pakoltam és még 30' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 220 C fokra . A pihenési idő letelte után átkentem a zsemléket a tojásos vízzel és sütőbe tettem ahol 25' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
Évikém, köszönöm a jelzésedet a videóval kapcsolatban :)
VálaszTörlésEz a zsömle isteni finomnak néz ki.
A lányomék, glutén és laktózmentesen étkeznek, ennek részben egészségügyi oka van. Esetleg így is meg tudnám csinálni?
Keresgéléseid, próbálkozásaid során nem találtál még ilyet?
Ha igen, feltennéd ide is? Köszönöm.
Fáni jó hogy végül megoldódott a videó probléma mert cuki a kis unokád!Köszi valóban nagyon finom ez a zsemle. Ahogy nézegettem az általad kérdezett recepteket úgy veszem észre hogy van olyan spéci lisztkeverék amiből lehet sütni és általában vízzel vannak dagasztva amit még észrevettem hogy olívaolajat tesznek bele:)
VálaszTörlésGyönyörű - és kipróbálásra csábít. Ma sütöttem kenyeret, de a legközelebbi az ilyen zsemle lesz !
VálaszTörlésMint a boltban, perfekt! :-)
VálaszTörlésaranyos fodorka örülök hogy tetszik, sok sikert hozzá és váljon egészségedre!
VálaszTörlésteller-cake köszi!
Szépek, formásak lettek! Egy időben én is sütöttem péksüteményeket, aztán elmaradt. Kenyeret szoktam sütni- legtöbbször gépben, bár sütőben finomabb.
VálaszTörlés