😉
Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem az élesztőt csipet cukorral liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel és a maradék vízzel bedagasztottam a tésztát 20' pihentettem majd ismét átdagasztottam és letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkára borítottam és 5 felé osztottam a tésztát egyenként gömbölyűre formáltam sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és ismét 20' -ig pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 250 C fokra a tepsit betettem edénybe vizet tettem a tepsi alá és 25' sütöttem, mikor kivettem a sütőből vízzel spricceltem le 😋
Jó étvágyat!:
forrás:innen
Szép lett. Amikor legutóbb sütöttem, az enyémek valahogy "szétlapultak" - nem lettek ilyen szép magasak. Nem tudom, mit rontottam el. Tán valami sok volt ? Vagy épp kevés ?
VálaszTörlésÓhhh, guríthatnál erre nekünk, vacsorára... :-))
VálaszTörlésaranyos fodorka köszi. Vizet tettél be a sütőbe?
VálaszTörlésteller-cake bocsi már késő, gyorsan elfogyott :-))
Nem tettem be vizet...Ez lenne a titka ?? Lehet...
VálaszTörlésaranyos fodorka akkor legközelebb próbáld ki mert a gőz sokat jelent van olyan kenyerem amit szintén így sütök és sokkal szebben feljön sülés közben:)
VálaszTörlés