Hozzávalók 1 rúdhoz: tészta:30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, csipet só, 1 db tojás, fél evőkanál zsír, 1,5-2 dl langyos tej, töltelék:15 dkg darált mák 3 evőkanál cukor, fél csomag vaníliás cukor, tészta kenéséhez tojás, tepsi kenéséhez zsír.
🍂
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt teáskanál lisztet kevertem bele hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam zsírt a végén dolgoztam bele . Letakarva hagytam kelni duplájára kb. 3/4 óra. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát átgyúrtam cipónak formáltam és még 3/4 órát pihentettem letakarva. Mákot a kétféle cukorral összekevertem. A tésztát vékonyra kinyújtottam olvasztott zsírral megkentem és rászórtam a mákos tölteléket ezután szorosan feltekertem . Zsírozott tepsibe raktam ahol még 15' pihentettem közben előmelegítettem a sütőt 180 C fokra. A tészta tetejét felvert tojással lekentem oldalát olvasztott zsírral kentem le és az előmelegített sütőben 35' sütöttem.
Jó étvágyat!
Finomat sütöttél ismét! Erre az epizódra nem emlékszem hogy láttam volna, de lehet hogy még várakozik a felvettek között 😃
VálaszTörlésKatalin köszi. Ez a felvétel 2015-s pár nappal ezelőtt ismételték akkor figyeltem fel erre a receptre:)
VálaszTörlésLove love love. Thank you for the recipe and happy days!
VálaszTörlésElisabeth
Tante Mali köszönöm,váljon egészségedre!
VálaszTörlésSzuper, elsőre azt hittem, hogy már bejgli készül nálad, hiszen lassan az következik. :-)
VálaszTörlés