😉
Elkészítése: Megmostam és héjában puhára főztem a krumplit. Mikor kihűlt megpucoltam összetörtem sóval ízesítettem és annyi lisztet tettem hozzá amitől nyújtható tészta lett. Ujjnyi vastagra nyújtottam nagyobb pohárral kiszaggattam és forró zsírban pirosra sütöttem. Lehet tetejére tejfölt kenni vagy lekvárral, porcukorral ízesíteni.😋
Jó étvágyat!
forrás: innen
Igen, ez egy finom zsírban sült pogácsa, bár én 2-3t tojás nagyobb adaghoz mindig teszek.
VálaszTörlésEredetileg anyukámtól ismerem, mert a zöldséges gombóclevessel párosulva kitűnő ebéd egy tésztás napon.
Jól néznek ki, egyszerű de nagyszerű étek 😊
VálaszTörlésSzerintem viszont bodag. A pogácsában van tojás és tejföl is. Azért nagyon finom lehet.
VálaszTörlésKincse hogy mi a neve annyira nem is lényeges, krumplis pogácsát sokszor sütöttem abba teszek tojást ebbe nem írt a recept és nekünk ez is ízlett a borsóleves után:)
VálaszTörlésKatalin köszi.
Ani köszi.