Elkészítése:A megszitált lisztet beleöntöttem egy tálba hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, a sütőport. Annyi vizet tettem hozzá, hogy közepes állagú tésztát kapjak kb. 3,5 dl volt Jól összegyúrtam és közben a kanál zsírnak először csak a felét dolgoztam a tésztához majd a másik felét is belegyúrtam. Jól összegyúrtam a tésztát és kizsírozott, lisztezett tepsibe tettem kézzel elegyengettem. Késsel négyzeteket vágtam a nyers tésztába mert így könnyebb a megsült tésztát darabokra tördelni. 180 C fokos előmelegített sütőben 40' sütöttem/ nem lett aranybarna lehet hogy még tovább süthettem volna de...😋
Jó étvágyat!
Köszönöm, mert már csak 1 zacskó lejárt élesztőm van.:)
VálaszTörlésGondoltam én is, hogy a szódabikarbónás cipó után ez is sikerülne, de bodag formában érdemes lenne gazdagítani más anyagokkal is, mint a hagyma, és egy kicsit több zsír.
VálaszTörlésMost készítettem gluténmentes lisztekből egy nagy adag kenyér dagasztást szódabikarbónával, és most a hűtőben áll holnapig, azután mindenfélét csinálok belőle, lesz hagymás és tyúktöpörtős zsemle, sima bagett kenyér, és sajtos kifli.
Monika látod jó hogy gondoltam rád?
VálaszTörlésKincse a receptben amit találtam 1 kg liszthez volt 2 evőkanál zsír. Lehet hogy a hagyma jó bele de az én gyomrom annyira nem bírja. Most ez így felét mélyhűtőbe tettem tartalékba felét apránként megesszük.Sok finomságot beterveztél jó sütögetést!
Nagyon ügyes voltál, mint mindig 😊
VálaszTörlés