Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt kevés cukrot és lisztet hagytam felfutni. Kimért lisztbe tettem a cukrot sót összevegyítettem liszt közelébe mélyedésbe tettem a tojást megkelt élesztőt tejszínt és ahogy dagasztottam apránként öntöttem hozzá a tejet. Jól bedagasztottam a tésztát és letakarva 3/4 órát pihentettem. Lisztes gyúrótáblára borítottam ahol négyfelé vettem egyenként gömbölyítettem majd letakarva ismét 15' pihentettem. Az idő letelte után egyenként egyforma rudat formáltam a tészta cipókból két rudat vízszintesen ujjnyi távolságra tettem egymástól és merőlegesen rátettem a másik kettőt.... a többit nem írnám le a forrás linkjén elolvasható. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol felvert tojással lekentem és fél órát pihentettem. Ezután ismét lekentem és mákkal megszórtam előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon 10' sütöttem majd a hőt csökkentve 180 C fokon 35' sütöttem tovább.😋
Jó étvágyat!
forrás:innen
Nagyon szép a kalácsod! Kívül-belül. Finoman foszlós, látszik rajta!
VálaszTörlésGerdi köszi és nagyon finom volt. Eddig általában tettem bele vajat vagy margarint de ebbe nem kellett mégis annyira puha volt biztos jót tett neki a tejszín:)
VálaszTörlésSzerintem is szép lett a kalácsod, és látszik rajta milyen finom! :)
VálaszTörlésOkki köszi.
VálaszTörlésNagyon szép a kalácsod megformázása, finom lehetett! Ügyes voltál!
VálaszTörlésGyönyörű a kalácsod, Éva, panaszra nem lehet okod! A képről pedig lerí a mennyei íze is!:) Ismét remekeltél, gratulálok!
VálaszTörlésKatalin köszi.
VálaszTörlésTiffanylda köszönöm szépen.
Én is rajongok a kalácsokért. Nagyon sokszor készítek.
VálaszTörlésNagyon szépen néz ki, de ez nálad nem meglepő.
Én is nagyon szeretem a kelt tésztákat, kalácsokat. Fontam már hat szálból is, az sem könnyű, de ennek a leírása sem az. Egyszer majd kipróbálom.
VálaszTörlésSzép lett a kalácsod és nagyon guszta.
Andrea köszönöm!
VálaszTörlésLívia köszi nagyon finom! Hat szálból fonással én nem is kísérleteznék:)