Hozzávalók: tészta: 25 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő, 1 dl langyos tej, 1 ek cukor, 3 dkg olvasztott vaj/margarin, csipet só, 1 db felvert tojásnak a fele, töltelék: 1,5 dkg olvasztott vaj/margarin, 3 ek cukor, 1,5 ek. kakaópor, 1 ek kókuszreszelék, fél mk. őrölt fahéj, tészta kenéséhez: tojássárgája.
🐌
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt és a tészta többi hozzávalóival bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol átgyúrtam a tésztát majd kinyújtottam négyszögletes formára amit olvasztott vaj/margarinnal megkentem és beszórtam egyenletesen az előzőleg összekevert töltelékkel .Szorosan feltekertem a tésztát ezután ujjnyi darabokra feldaraboltam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még kb. 15' pihentettem majd tojássárgájával lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!
Finomat sütöttél pihenés közben! :-) Én ilyenkor, nyáron érek rá behozni a sok lemaradást, legalábbis részben.
VálaszTörlésTovábbi kellemes nyarat kívánok Neked!
Gerdi köszi. Nálad azért másképpen van hiszen még dolgozol, én most kicsit lassítottam de azért már hiányzott. Köszönöm és hasonló jókat kívánok Nektek is!
VálaszTörlésEz biztos finom lett! Melyik újságból szoktál sütni?
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik. Kakaó, kókusz... Hétvégén kipróbálom. Köszönöm, hogy megosztottad! 😊
VálaszTörlésAni köszi valóban finom volt. Általában napi újságban is megnézem a recepteket és találtam már próbára alkalmasat azokban is , de ezt egyik hétvégi Blikk újságban találtam.
VálaszTörlésSzera örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre!
Köszönöm. 😊
VálaszTörlés