Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta, 12,5 dkg tehéntúró, 2 evőkanál cukor, 1 tk. vaníliás cukor, citrom reszelt héja, 1 tojás/ tojássárgájának a fele a töltelékbe , a többivel kentem a tésztát/, szilvalekvár.
🌸
Elkészítése: A túrót összekevertem a kétféle cukorral, citromhéjával és a tojássárgájával. A tésztát kinyújtottam és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágtam és a sarkoktól középirányba bevágtam a tésztát ezután minden második sarkot behajtottam középre. Középre halmoztam a túrós töltelékből és egy kanál lekvárt tettem rá. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam a tésztát és széleit a felvert tojással lekentem előmelegített sütőben 180 C fokon 25'-ig sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon mutatósak lettek, és biztos fincsik is lettek :-)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett. A látványa is szép.
VálaszTörlésKatalin köszi nagyon finom volt.
VálaszTörlésAni köszi.
Újabb leveles tésztás finomság... És még mutatós is! :-)
VálaszTörlésGerdi köszi finom volt ezzel a párosítással is!
VálaszTörlésEz a süti nagyon finom lehetett. A szilvalekvár az a kedvenceim között van.
VálaszTörlésHa nem is kommenteltem, nézegettem a blogodat. Ez a tészta nagyon megtetszett, elmentettem a receptjét, meg a trükköt, ahogy ilyen "forgót" lehet csinálni. Ki fogom próbálni !
VálaszTörlésLívia köszi finom volt és nekem is az egyik kedvenc lekvárom.
VálaszTörlésaranyos fodorka nagyon finom érdemes elkészítened váljon egészségedre!