Oldalak

2020. szeptember 27., vasárnap

Fahéjas almakarika🍏

 Gyors édesség  olyan napokra mikor  vágyunk egy kis nassolni valóra 😊

🍏

Hozzávalók és elkészítése: 1 db nagyobb alma ,masszához: 0,7 dl tej 2,5 evőkanál liszt, csipet só, 1 felvert tojásnak a fele, fél evőkanál kristálycukor, fél mokkáskanál őrölt fahéj és fél mokkáskanál sütőpor.Olaj a sütéshez,  + 2 -3 evőkanál liszt az almakarikák forgatásához , a kisütött almákra porcukor és őrölt fahéj. Megmostam  és megtöröltem az almát magházat kivágtam és felszeleteltem. A masszához a felsoroltakat tálkába tettem és  simára kevertem. Az alma szeleteket először lisztbe mártottam majd a masszába forgattam és olajban készre sütöttem mindkét oldalát. Papírtörlőre szedtem később a  tányéron fahéjas porcukorral szórtam be😋

Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Én is szoktam készíteni fahéjas almakarikát, és van amikor palacsinta tésztába forgatom, megsütöm és utána meghintem fahéjas cukorral.

    VálaszTörlés
  2. Lívia amit most csináltam hasonló csak ebbe kevés sütőport is tettem.

    VálaszTörlés
  3. Katalin köszi valóban finom volt!

    VálaszTörlés
  4. Finom lehetet! Egyszer sorra kerül!

    VálaszTörlés
  5. Vera köszi, finom volt megéri egyszer kipróbálnod !

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)