Gyors édesség olyan napokra mikor vágyunk egy kis nassolni valóra 😊
Hozzávalók és elkészítése: 1 db nagyobb alma ,masszához: 0,7 dl tej 2,5 evőkanál liszt, csipet só, 1 felvert tojásnak a fele, fél evőkanál kristálycukor, fél mokkáskanál őrölt fahéj és fél mokkáskanál sütőpor.Olaj a sütéshez, + 2 -3 evőkanál liszt az almakarikák forgatásához , a kisütött almákra porcukor és őrölt fahéj. Megmostam és megtöröltem az almát magházat kivágtam és felszeleteltem. A masszához a felsoroltakat tálkába tettem és simára kevertem. Az alma szeleteket először lisztbe mártottam majd a masszába forgattam és olajban készre sütöttem mindkét oldalát. Papírtörlőre szedtem később a tányéron fahéjas porcukorral szórtam be😋
Jó étvágyat!
Én is szoktam készíteni fahéjas almakarikát, és van amikor palacsinta tésztába forgatom, megsütöm és utána meghintem fahéjas cukorral.
VálaszTörlésLívia amit most csináltam hasonló csak ebbe kevés sütőport is tettem.
VálaszTörlésFinom csemegétek volt! 😋
VálaszTörlésKatalin köszi valóban finom volt!
VálaszTörlésFinom lehetet! Egyszer sorra kerül!
VálaszTörlésVera köszi, finom volt megéri egyszer kipróbálnod !
VálaszTörlés