Kevés darált húst kiegészítve készítettem el és nagyon finom lett😊
Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 1 db zsemle , 1 db közepes krumpli, 1 db tojás, kis darabka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika,
🐖
Elkészítése: Vöröshagymát megpucolás után apróra vágtam és kevés zsiradékon megdinszteltem. A zsemlét beáztattam majd kinyomtam, krumplit megpucolás után lereszeltem. Húshoz tettem az összes hozzávalókat fűszerezés mennyisége ízlés szerinti mennyiségben majd összegyúrtam az egészet . A masszából apró pogácsákat formáltam majd forró zsírban kisütöttem papír törlőre pakoltam .😋
( A család egyik része itthon volt vártam a jelzést hogy kérdezzék mi van ebbe a fasírtba? Csodák csodája csak ették és semmit nem kérdeztek:-))
Jó étvágyat!
Nagyon jó lehet 😊
VálaszTörlésA fasírt nagy kedvencem! Mindenképp. Krumplisan -nyers vagy főtt krumplival- is szoktam sütni, de sajt, gomba is került már bele. Mindegy, csak jó sok legyen! :-)
VálaszTörlésHasonló ötlet: a csontos karajról nem kell túl precízen lefejteni a húst, s ebből főzhetsz egy jó levest. A főtt húsból pedig ugyancsak készíthető zöldségekkel az itt leírthoz hasonló fasírt.
VálaszTörlésKatalin finom volt köszi.
VálaszTörlésGerdi nálunk is kedvenc a család egy részének és sajttal már én is próbáltam finom volt az is.
aranyos fodorka csontos karajt nagyon ritkán veszek, de én már csirkehúst is filéztem úgy le hogy más formában de felhasználtam. Fasírtnak is jó ötlet !