Oldalak

2020. szeptember 7., hétfő

Krumplis fasírt

 Kevés darált húst kiegészítve készítettem el  és nagyon finom lett😊

Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 1 db zsemle , 1 db közepes krumpli, 1 db tojás, kis darabka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika,

🐖

Elkészítése:  Vöröshagymát megpucolás után apróra vágtam és kevés zsiradékon megdinszteltem. A zsemlét beáztattam majd kinyomtam, krumplit megpucolás után lereszeltem. Húshoz tettem  az összes hozzávalókat fűszerezés mennyisége ízlés szerinti mennyiségben majd összegyúrtam az egészet . A masszából  apró pogácsákat formáltam majd forró zsírban kisütöttem  papír törlőre pakoltam .😋

( A család egyik  része  itthon volt vártam a jelzést hogy kérdezzék mi van ebbe a fasírtba? Csodák csodája csak ették és semmit nem kérdeztek:-))

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. A fasírt nagy kedvencem! Mindenképp. Krumplisan -nyers vagy főtt krumplival- is szoktam sütni, de sajt, gomba is került már bele. Mindegy, csak jó sok legyen! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hasonló ötlet: a csontos karajról nem kell túl precízen lefejteni a húst, s ebből főzhetsz egy jó levest. A főtt húsból pedig ugyancsak készíthető zöldségekkel az itt leírthoz hasonló fasírt.

    VálaszTörlés
  3. Katalin finom volt köszi.
    Gerdi nálunk is kedvenc a család egy részének és sajttal már én is próbáltam finom volt az is.
    aranyos fodorka csontos karajt nagyon ritkán veszek, de én már csirkehúst is filéztem úgy le hogy más formában de felhasználtam. Fasírtnak is jó ötlet !

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)