Napilapban találtam ez a receptet😊
Hozzávalók: 50 dkg szilva, 5 ek. cukor, 1,5 dl borecet /én almaecetet használtam/, 1 db lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, csilipaprika, gyömbér, koriander, őrölt fahéj, curry, só, őrölt bors.
🌻
Elkészítése: Szilvát megmostam magját kiszedtem 3/4 részét feldaraboltam/2-3 darabot félretettem/ . A feldarabolt szilvát edénybe tettem fűszereket/amit ízlés szerinti mennyiségben használhatunk/ rászórtam a megtisztított és apróra vágott hagymát, csilipaprikát valamint a cukrot is. Az egészet átforgattam és tűzhelyre téve addig melegítettem még a cukor elolvadt ekkor öntöttem rá az almaecetet és 40' főztem. Ezután pürésítettem és hozzátettem a félretett félbevágott szilvát is ezzel együtt még 10' főztem.😋
Jó étvágyat!
Éva, de rég jártam nálad, örvendek a sok finom receptnek!
VálaszTörlésMi újdonság? Remélem a legjobbakat!
Puszillak!
Emerencia örülök hogy itt vagy sokat voltál eszembe nekem is hogy veletek mi újság látom a blogod kicsit szünetel. Köszi érdeklődésedet, puszillak !
VálaszTörlésFinom lesz majd sűlt husikhoz 😀
VálaszTörlésKatalin igen ,hétvégén már bizonyította hogy finom :)
VálaszTörlésÉn még nem készítettem ilyent. Vagy öreg, vagy régimódi vagyok az újítások jó részéhez. Mi a húsfélékhez sokszor befőttet ettünk. Valami hasonló lehet az ízhatás....
VálaszTörlésaranyos fodorka gyerekként engem sem kergettek ezzel az asztal körül hogy egyem meg mert én sem ismertem eddig, nálunk is csak a befőtt és kompót volt. Ezt a húsok mellé adott újdonságot én is csak a gyerekeim és az egyik vőm kedvéért készítettem aki nagyon szereti az ilyen ínyencségeket:)
VálaszTörlésMost főzöm a 2. adagot! Köszönöm a receptet. Szép napot! 😊
VálaszTörlésSzera örülök hogy elkészítetted és gondolom ízlett azért főztél ismét, váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük! Nagyon finom lett! - mondta a férjem. 😊
Törlés