Az ötlet innen származik bár nálam kisebb mennyiségből és más hozzávalókból de így is finom😉
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, fél doboz kefir+ 3-4 evőkanál tejföl, fél-fél mk.- szódabikarbóna-cukor és só, 7 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál olaj a sütéshez.
🍂
Elkészítése: A kefirt és a tejfölt kicsit langyosítottam majd beletettem a szódabikarbónát cukrot és a sót elkevertem hagytam 5' -ig pihenni. Kimért liszthez tettem ezt a keveréket a sajttal együtt és tésztának összegyúrtam ha szükséges még lehet tejfölt tenni hozzá. A tésztát 4 részre osztottam és egyenként kerek formára nyújtottam. Felforrósítottam az edény amibe sütöttem egészen kevés olajat csepegtettem bele és erre tettem rá a kinyújtott lepényt fedővel letakartam pár perc után a tésztát megfordítottam és készre sütöttem. Mikor elkészült tejföllel megkenve ill. férjuram fokhagymás tejföllel kenve ettük! Nagyon finom és gyorsan elkészül.
Jó étvágyat kívánok !
Ez nagyon guszta. Imádom az ilyeneket. :)
VálaszTörlésÉvi köszi!
VálaszTörlésDe jól néz ki! Nem fogom kibírni, hogy ne próbáljam ki!:))) Pedig a szénhidrát nem tesz jót az egyre emelkedő cukromnak...
VálaszTörlésTiffanylda köszi, csak óvatosan váljon egészségedre!
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a lepény! Már azon gondolkodom, mikor készítsem el. :-)
VálaszTörlésGerdi ennek örülök, váljon egészségetekre! Gondolom a hozzávalók mennyiségét duplázod és szerintem joghurttal készítve is finom lehet, csak nekem nem volt éppen akkor :)
VálaszTörlés