Nea különleges kiflijét készítettem el fél adagból 😉
Hozzávalók: fél adaghoz amiből 5 db-t készítettem: tészta: 25 dkg finomliszt, 1/2 tk só, 1 tk. sütőpor, 1,3 dl langyos tej, 1 dkg friss élesztő, 1/2 tk. cukor, 5 dkg majonéz, kenéshez: 5 dkg margarin, tetejére: 1 tojás, reszelt sajt , köménymag és szezámmag.
☕
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot morzsolt élesztőt kis kanál lisztet elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalókat majd a felfutott élesztőt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva 50'-ig pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát ahol 5 felé vettem egyenként gombócokat formáltam a tésztából és ismét 10' pihenés következett. Egyenként a gombócokat ovális formára nyújtottam és kb. a tészta felétől csíkokat vágtam párhuzamosan olvasztott margarinnal megkentem és az éppen maradt résztől indulva szorosan feltekertem és kifli formára alakítottam. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam az elkészülteket majd letakartam és 30'-ig pihentettem. Az idő letelte után felvert tojással lekentem sajttal és magokkal beszórtam és előmelegített sütőben 180C fokon 30'-ig sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon szépek lettek, már Neánál is megcsodáltam őket, ahogy most nálad is 😁.
VálaszTörlésKatalin köszi és nagyon finom !
VálaszTörlésNagyon guszta! Milyen az íze? Érezni a majonézt?
VálaszTörlésTiffanylda köszi,kicsit talán de nem annyira csak azt mondhatom hogy finom. 1 darabka megmaradt amit kisütés utáni harmadik napon ettem meg és még akkor is puha volt.( Eszembe jutottál mert ennek a kiflinek hasonló a formázási technikája mint amit az elmúlt napokban tettél fel a blogodra :)
VálaszTörlésDe szépek a kifliid! Nem jutott volna eszembe majonézt tenni kelt tésztába- megint tanultam, köszönöm! :-)
VálaszTörlésGerdi köszönöm. Nem az én ötletem de kíváncsi voltam és jó hogy kipróbáltam mert nagyon finom!
VálaszTörlésIgen, én is észrevettem a hasonló formát!;) Kipróbálom, kösz!
VálaszTörlésTiffanylda sok sikert, váljon egészségetekre!
VálaszTörlésNagyon szépre sikerültek. Én is kinéztem ezt a receptet, de még nem sütöttem meg. Egy fél adagból én is ki fogom próbálni.
VálaszTörlés