Nem vagyok ügyes kalács fonásban így túl sok variációm nincs is, hármas és kettes fonás/tekerés az eddigi választási lehetőségem😌 Mikor kitaláltam hogy készítek egy mazsolás kalácsot gondoltam keresek egy egyszerűen elkészíthető fonási technikát amit itt szerencsémre megtaláltam:)
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, csipet só, citrom reszelt héja, 2 evőkanál olaj, 1 db tojás/csak a felét tettem a tésztába másik felével kentem/, 2 evőkanál mazsola.
🍂
Elkészítése:Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt cukrot és kevés lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a cukrot, citrom reszelt héját, tojást, csipet sót, olajat és a már felfutott élesztőt ,valamint a beáztatott lecsöpögtetett mazsolát és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva duplájára kelesztettem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát 6 felé vettem egyenként rudakat formáltam a tésztából és a már belinkelt oldalon látott technikát követve összeállítottam. Sütőpapírral bélelt tortaformába tettem letakarva 20' pihentettem majd tojással lekentem és előmelegített sütőbe pakoltam ahol 180 C fokon 30' sütöttem😋
Jó étvágyat !
Nagyon csinos lett a kalácsod és biztos nagyon finom is!❤
VálaszTörlésFinom lehetett, és nagyon ügyesen megformáltad! Nagyon mutatós lett 😊
VálaszTörlésVerus köszi finom volt.
VálaszTörlésKatalin köszi finom volt! Elsőre aránylag elégedett vagyok a formával talán legközelebb még jobb lesz!
Ezt jól megfontad, szép kalács lett! :-)
VálaszTörlésJópofa ez a fonás technika, szép lett, igenis ügyes vagy! A kalács pedig biztos finom!:)
VálaszTörlésGerdi köszi.
VálaszTörlésTiffanylda köszi, finom volt!
Milyen egyszerű és nagyszerű ez a fonás. :) A hétvégére kakaós kalácsot terveztem, és nem tudtam, hogy milyen formája legyen, de most már biztos én is így fonom meg. Köszi az ötletet! :)
VálaszTörlésA kalácsod meg szép lett! :)
Okki köszi, sok sikert !
VálaszTörlés