Már sokszor készítettem ezt a finomságot amit először ilyen formán sütöttem , most ismét elkészítettem kiegészítve egy kis pudinggal megtöltve😊
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojás, 3 dkg olvasztott vaj/margarin, csipet só, 2 ek. cukor, krém: 2,5 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 2 ek. cukor, 3 dkg vaj/margarin, kisült tészta forgatásához: olvasztott vaj/margarin, 2 ek cukor 1 ek őrölt fahéj
🌼
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt 1 tk. liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a tészta többi hozzávalóit a felfutott élesztővel együtt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát az olvasztott margarint dagasztás közben dolgoztam a tésztába. Letakarva hagytam 40' pihenni a tésztát. Közben elkészítettem a krémet : pudingot a szokásos módon elkészítettem tűzhelyről levettem kicsit hagytam hűlni majd belekevertem a margarint. A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol 6 db-ra osztottam és egyenként a gombócokat hosszúkásra nyújtottam aminek kb. 1/3 részén ujjnyi vastag párhuzamos bevágásokat csináltam. Arra a részére ami sima volt arra tettem a krémből egy evőkanállal majd feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Tepsibe még hagytam 40' pihenni. Ezután előmelegített sütőben 180 C fokon 20'-ig sütöttem. Mikor kivettem a sütőből olvasztott margarinnal megkentem és a cukros fahéjas keverékben megforgattam😋
Jó étvágyat kívánok!
Most nagyot nyeltem, épp tízóraizni kellene, jól jönne egy darab belőle. :)
VálaszTörlésNagyon guszta!
Nagyon jó megoldást találtál rá, hogy krém is kerüljön bele. Nagyon finomak lehetnek!
VálaszTörlésOkki örülök hogy tetszik, ha szóltál volna küldtem volna:-))
VálaszTörlésKatalin köszi finom volt!