Napokban aranyos fodorka bejegyzése után jöttem rá hogy hiányzik bejegyzéseimből ez a recept😊
Hozzávalók: 4 db kifli, 2,5 dl tej, 2 db tojás,6 evőkanál cukor , fél cs. vaníliacukor, 5 dkg darabolt dió, 1 ek. kakaópor, 1 ek. sárgabaracklekvár, 2 dkg vaj/margarin, 2,5 dkg mazsola
Elkészítése: Kifliket feldaraboltam tálba tettem. Tojások sárgáját a 3 ek. kristálycukor és vaníliacukor keverékével kikevertem a tejjel felengedtem majd ráöntöttem a kiflikre.Mikor a tejet magába szívta a kifli akkor 2 evőkanál cukor a kakaópor és a darabolt dió keverékét rászórtam ezzel átforgattam óvatosan és a margarinnal kikent formába öntöttem tetejére szórtam a mazsolát. Tojások fehérjét kemény habbá vertem ízesítettem 1 evőkanál cukorral és a baracklekvárral majd rákentem a kiflik tetejére. Előmelegített forró sütőbe tettem a hőt csökkentettem és addig hagytam sülni még a hab kissé barnulni kezdett.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon guszta lett, finomat sütöttél 😁. Ez azt hiszem olyan, mint nálam a máglyarakás 😊.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tudtam recept-gyűjteményedet szaporítani. Remélem, ízlett !?
VálaszTörlésEgyszerű, nagyszerű és viszonylag megfizethető...
Katalin köszi finom volt. Máglyarakást is szoktam abba almát szoktam tenni.
VálaszTörlésaranyos fodorka köszönöm hogy felhívtad a figyelmet erre a finomságra.Éppen volt pár darab szikkadt kifli ami most nem morzsának alakult át:-))
Most csurog a nyálam :)))
VálaszTörlésKöszönöm a receptet!
Mindegy minek hívjuk, kiflikochnak, vagy máglyarakásnak, hasonlóak és nagyon finomak!;)
VálaszTörlésPalkó ne kínozzad magadat sokáig, váljon egészségedre:)
VálaszTörlésTiffanylda köszi valahogy én is így vagyok vele:)
VálaszTörlésEzt kipróbálom :)
Igaz nekem még lefagyasztott beiglim van, de abból is jó lesz szerintem
Fáni szerintem biztos azzal is finom lesz, váljon egészségedre!
VálaszTörlés