Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 tk. cukor, 1 tk só, 2,5 dkg friss élesztő, 6 dkg olvasztott vaj/helyett margarin, 1,5 dl langyos tej, fél dl langyos víz, forma kenéséhez: olaj és liszt a szóráshoz
Elkészítése: Tálba öntöttem a kimért lisztet cukrot és sót hozzátettem, élesztőt rámorzsoltam és az olvasztott margarint valamint a langyos tej és víz keverékét hozzáadva bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni ez nálam kb. 3/4 óra volt. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol átgyúrtam a tésztát és megformáztam , előzőleg egy kis sütőformát olajjal kikentem liszttel beszórtam és ebbe tettem letakarva még kelesztettem 20'- ig. Tészta tetejét vízzel lespricceltem pár helyen bevágtam és előmelegített sütőben 200 C fokon 40' sütöttem. Rácson hagytam hűlni (kisült kenyér súlya:60 dkg) Nagyon finom akár egy kalács😊
Jó étvágyat kívánok!
Finom lehet, el is hiszem 😁, és belül is nagyon szép!
VálaszTörlésKatalin köszönöm, nagyon finom örülök hogy elkészítettem!
VálaszTörlés