A fánkból sosem elég mármint a különböző recept kipróbálásából , mert mindegyik nagyon finom tud lenni lekvárral 😊 vagy egyéb kiegészítő édességgel !
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, csipet só, 5 dkg olvasztott vaj/margarin, 1 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, 1,5 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája, olaj a sütéshez.
🍩
Elkészítése:Kevés cukros tejbe morzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát az olvasztott margarint apránként dolgoztam a tésztába. Letakartam és duplájára kelesztettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán a tésztát ismét átgyúrtam majd kis ujjnyi vastag kb. 15 cm hosszú rudakat sodortam a tésztából és mindegyikre csomót kötöttem majd konyharuhával letakartam és 20' -ig pihentettem. Ezután felforrósított olajban kisütöttem és papír törlőre tettem majd porcukroztam .Sárgabaracklekvárral tálaltam😋
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon guszták lettek, gondolom gyorsan fogytak a finom lekvárral 😁.
VálaszTörlésKatalin köszi, fogytak különösen hogy általában ilyenből szoktam vinni szomszédasszonyoméknak is ! Ő is finomakat szokott nekünk hozni:)
VálaszTörlésGuszták lettek a fánkocskáid. :)
VálaszTörlésA napokban mindenkinél fánkok sültek, muszáj lesz én is készítsek a hétvégén. :D
Huh, megint nagyon finomat sütöttél Éva! :)
VálaszTörlésOkki köszi, nekem is feltűnt hogy sok fánk "születik" mostanában.
VálaszTörlésVerus köszönöm!
VálaszTörlésÚjabb fánk recept! Ideje lenne a másik öt elmentettet is kipróbálnom, elvégre itt a farsang!(?) Időben biztos, meg az oviban is Boldizsárnál!:) Pénteken ez lesz a bableves mellé, köszi, Éva!:)
VálaszTörlésTiffanylda a fánk bármikor jól jön egy finom leves mellé. Nálam is van pár recept belőle :) Váljon egészségetekre!
VálaszTörlés