Keksz bármilyen ízesítéssel és formában is készítem dobozunkban nem sokáig szoktam tárolni😊 mivel gyorsan elillan belőle:) Az itt talált recept fele mennyiségéből készítettem és azt írom le...
Hozzávalók: 5 dkg porcukor, 16 dkg finomliszt, 7,5 dkg margarin, 1 dl méz, 1 db tojás sárgája, csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csipet szerecsendió, 1 csipet gyömbér, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg.
🍪
Elkészítése: Hozzávalókat tálba tettem összegyúrtam sima tésztának majd fóliába csomagolva hűtőbe pakoltam / a recept úgy írta egy éjszakára/ . Másnap lisztes gyúrótáblára tettem hagytam 20'-ig pihenni ezután kinyújtottam fél cm vastagra. Szaggattam kerek formával majd pohár alját lisztbe mártottam és úgy nyomtam bele a tésztába sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem😋 ( A tészta nyújtásánál és szaggatásánál is ajánlom gyakran a liszt használatát!)
Jó étvágyat kívánok!
Egyetértek, Éva. ;) Legyen a keksz bármilyen formába és ízesítésben, hosszú élete nem lesz, gyorsan fogy.
VálaszTörlésSzépek lettek ezek a kekszek, és a hozzávalókat olvasva finomak is. :)
A múltkori csokisodat már "felszipkázták" a dobozból, köszi a következőt!;) Csodás!
VálaszTörlésKöszönöm Okki !
VálaszTörlésTiffanylda váljon egészségetekre, remélem ez sem sokáig marad majd a dobozban !
Nagyon ügyes a mintázásod, ötletes! Mióta megsütötted talán már el is illant a dobozból ez a fél adag 😊.
VálaszTörlésKöszi Katalin , pár darabot betettem a mélyhűtőbe jó lesz később !
VálaszTörlésNálunk nem érné meg, hogy bedobozoljam... :-D
VálaszTörlésteller-cake azt elhiszem:)
VálaszTörlés