Hozzávalók:( kb. 1,5-2 liter leveshez) 1-1 db sárgarépa - fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg zöldbab, kisebb paradicsom(amit télire eltett 1 evőkanál lecsóval helyettesítettem), fűszerek: só, őrölt paprika, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, gombóchoz: 1 kisebb krumpli, 1 tojás, csipet só, liszt.
😊
Elkészítése: Megpucoltam felkarikáztam a zöldséget ezután zsíron megdinszteltem ráreszeltem a fokhagymát. Megszórtam liszttel és piros paprikával ezután felöntöttem kevés vízzel. Kis idő után hozzátettem a babot is több vizet öntöttem rá sót és 1 evőkanál lecsót is hozzátéve hagytam főni. Közben elkészítettem a gombócot. Krumplit megpucoltam felkockáztam és puhára főztem majd leszűrtem és összetörtem. Mikor kihűlt hozzátettem a tojást kevés sót és annyi liszttel amivel összegyúrtam és kis gombócokat csináltam. Forrásban lévő levesbe tettem és mikor a gombócok a leves tetejére feljöttek készen volt a leves.😋
Jó étvágyat !
Nagyon guszta kis levest főztél, szívesen megkóstolnám. Már többször láttam, hogy az Ízőrzőkben és Borbás Marcsi műsorában is krumpligombóc készül levesbetétként. Jó lenne egyszer kipróbálni, mert már rég óta kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet az íze 😊.
VálaszTörlésJó ötletnek tűnik, ezt még nem próbáltam. Lehet, hogy sorra kerül.(Mármint a krumpligombócos változat)
VálaszTörlésKatalin az ötlet valamikor nekem is ezekből a műsorokból jött és nagyon finom érdemes egyszer kipróbálnod!
VálaszTörlésaranyos fodorka sok sikert, váljon egészségedre!
Én is napokban főztem zöldbablevest. :-) Meg nudlit is. Így minden összetevője sorra került, de nem jutott volna eszembe összekeverni. Biztosan finom így, krumpligombóccal. Sort fogok egyszer keríteni rá! :-)
VálaszTörlésJó kis "egytál" ettől a gombóctól!:)
VálaszTörlésGerdi egyszer próbáld ki ezt a változatot is. Bár én a sima zöldbablevest nem így szoktam készíteni de nagyon ízlett ez a változat.
VálaszTörlésTiffanylda köszi:)
Hm...kipróbálom. 😉
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.
Szera sok sikert, váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönöm. ☺
Törlés