Most is mint már oly sokszor a receptet csökkentett mennyiségből készítettem azt írom le😊
Hozzávalók: 1,5 dkg friss élesztő, 1 mk. cukor, 25 dkg liszt, 25 dkg főtt áttört burgonya, 2 db /18 dkg volt/ vöröshagyma, kb. 5 dkg sertészsír, kb. 1/2 dl tej, só ízlés szerinti mennyiségben.
🌷
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem áttörtem és kicsit hagytam hűlni. Még főtt a krumpli, hagymát megpucoltam felkockáztam és zsíron megdinszteltem ezt is félre tettem. Langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt belemorzsoltam és hagytam felfutni. Kimért lisztet a krumplihoz tettem a hagymával és a már felfutott élesztővel együtt sóval ízesítettem és bedagasztottam a tésztát . (Ha szükséges még lehet hozzá tejet tenni.) Letakarva kb. 3/4 órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam átgyúrtam kinyújtottam 1,5 cm vastagra késsel bevágtam a tetejét a tésztának és kiszaggattam. Zsírral kikent tepsibe pakoltam. A tésztát tetejét is olvasztott zsírral kentem meg. Előmelegítettem a sütőt addig kelt még a tészta és 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon finom lehetett, a sült hagymától pedig biztos jellegzetes, különleges ízű lett!
VálaszTörlésKöszi Katalin finom volt!
VálaszTörlésNahát! Gomba itt van a szomszédban, de még nem is hallottam erről a pogácsáról. Nagyon finom lehetett. Szeretem a sült hagymát.
VálaszTörlésLátod Ani én messzebb lakom és mégis tudok erről a finomságról. Ha szereted a hagymát akkor érdemes elkészítened mert nagyon finom lett a pogácsa:)
VálaszTörlésDe jól esne most egy darab belőle, nagyon finomnak látszik! :-)
VálaszTörlésteller-cake tettem pár darabot a mélyhűtőbe mert a lányom is szereti a krumplis pogácsát, kiveszek belőle induljál el mire ideérsz jó is lesz és szívesen megkínállak:)
VálaszTörlés