Hasonló módon már készítettem hússal töltött palacsintát, ezt a receptet egy régi receptes újságban találtam.😊
Hozzávalók /mennyiséget nem írok/ pár darab sós palacsinta , trappista sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj a sütéshez.( Mindenkinek megvan a saját palacsinta receptje , ez az én bevált receptem!)
😉
Elkészítése: Szokásos módon kisütöttem a palacsintát, feldaraboltam a trappista sajtot kb. 1/2 cm vastagra és 4x4 cm nagyságúra ezután a kihűlt palacsinta közepébe tettem ráhajtottam négy oldalról a tésztát és bepaníroztam végül a felforrósított olajba kisütöttem.😋 (Akár főételként körettel is finom laktató lehet, nekünk most csak kevés zöldség és majonéz is elég volt mellé vacsorára:)
Jó étvágyat kívánok!
Hú Évike, biztos nagyon jó lehet. De nem nehéz étel vacsorára? 🙂
VálaszTörlésÓ de finom különlegességet ettetek 😊. Még nem is hallottam ilyenről, de nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésImádom a húsos változatát, ez még jobb lehet. Csak ne lenne olyan macerás elkészíteni...
VálaszTörlésKöszi Erika, nálunk a vacsora olyan időpontban van ami lehet hogy másnál az ebédidő 2-3 óra már ezután nem eszünk. Ez a mennyiség 4 db volt elég kicsi és csak zöldséggel ettük de nem tűnik nehéz ételnek:) A sima rántott sajtot inkább nehéznek érzem !
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszik köszi Katalin:)
teller-cake húsos változatot is szeretjük mi is. Neked az biztos hogy több idődbe telne mivel többet kell sütni belőle. Nálam most egy adag kisütött palacsintából lett 4 töltött a többit lekvárral kentük meg.
A palacsinta nagy kedvenc, a rántott dolgokat is szeretjük, így együtt a sajttal, csakis nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésOkki ha szeretitek külön-külön akkor megér egy próbát:)
VálaszTörlésÉvike, nálatok is délután van a vacsora? Anyósom is ebben az időben vacsorázik. ☺️ Mindennap pontosan fél háromkor.
VálaszTörlésLátod Erika ilyen ez a korosztály , mi azért pontosan nem tartjuk be:-))
VálaszTörlésAki nálam jobban szereti a sajtot, az nem mond igazat ! Ez a recept jónak tűnik, még sosem próbáltam így, bár pl. "rendesen" panírozott, rántott sajtot elég gyakran eszem. Ki fogom ezt is próbálni. Nem tudok elképzelni sajtos ételt, ami ne lenne jó. Ha választanom kell hús és sajt között én biztos az utóbbira szavazok.
VálaszTörlésaranyos fodorka szeretjük mi is a sima rántott sajtot is, de ez is kedvenc. Sok esetben nálam is előfordul hogy előnybe részesítem a sajtot. Sok sikert és váljon egészségedre!
VálaszTörlés