Nem tudom hogy vagytok vele de nekem mostanában a fokhagymával mindig gondom akad! 1-2 fejnél többet nem szoktam venni egyszerre mert tapasztalatból tudom hogy könnyen megromlik. Az utóbbi időben ezért tettem egy próbát 3 gerezd fokhagymát külső héjától megpucoltam és az erkélyen lévő virágládákba dugdostam őket. Szépen kihajtott zöld hosszú hajtása van ezeket levágtam megmostam szárazra töröltem és feldaraboltam apróra sóval összekevertem kis üvegbe pakoltam és hűtőbe tettem . Ebből teszek levesbe vagy pörköltbe ezt csak olyan vésztartaléknak szánom természetesen ha újra kihajt a földbe dugott fokhagyma azzal bővül az üvegem tartalma😍
Nahát, milyen jó ötlet! Kifogom próbálni. A fokhagymával én is mindig így járok.
VálaszTörlésleda sok sikert, örülök hogy jónak találod!
VálaszTörlésNekem ez még nem jutott eszembe, de pont azért mert a fokhagymák minősége az elmúlt években katasztrofálisan romlott én azt csinálom, hogy szerencsés esetben - ha kapok szép/ép fokhagymát, - megpucolom, és egy kisebb üvegbe a fagyasztóba teszem. Így aztán nekem állandóan van fokhagymám és nem is romlik meg, vagy szárad ki.
VálaszTörlésVagy fokhagymakrémet készítek belőle, vagy a megtisztított gerezdeket egészben teszem csavaros tetejű kis üvegben a hűtőbe. Két-három hétig eláll, nem kezd sem romlani, sem penészedni.
VálaszTörlésaranyos fodorka örülök hogy megosztottad saját ötletedet.
VálaszTörlésVToncsi köszi, lehet hogy teszek egy próbát én is az üvegekben eltett gerezdekre is a zöld mellett lassan elfogy majd az is és nem megy tönkre legalább!