A tésztája saját recept amit már többször készítettem, de a fonási technikát itt találtam😉
Hozzávalók 4 darabhoz: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2,5 dkg olvasztott vaj/margarin, csipet só, 1 db tojás/ fele a tésztába másik felével kentem, tészta szóráshoz: őrölt fahéj és cukor keveréke.
🌺
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam 3/4 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négyfelé vágtam egyenként gömbölyítettem és 10'-ig pihentettem. A tészta darabokat egyenként hosszú rúdnak formáltam amit kettévágtam és a fent belinkelt módon formáztam ezután sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol tojással lekentem és cukros fahéjjal megszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25'-ig sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
Finomat sütöttél, és a formázása az fantasztikus 😊. Megnéztem a belinkelt oldalt, elsőre bonyolultnak tűnt, de talán nem olyan nehéz elkészíteni. Ügyesen megoldottad!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek a briósok!
VálaszTörlésGyengém a briós vajjal-lakvárral...hmmm... szuper lett!
VálaszTörlésKatalin köszi finom volt. Párszor megnéztem mire nekivágtam:)
VálaszTörlésGerdi köszönöm.
teller-cake nálam is nyerő, de én csak úgy minden nélkül eszem, köszi.
Szép briósokat készítettél! :)
VálaszTörlésAz egyik legfinomabb reggeli ötlet, nálunk nagy kedvenc.
Okki köszi, én akár vacsorára is elfogadom:)
VálaszTörlés