Szeretem a házilag készített tésztákat bár ritkán szoktam gyúrni mert ugye mennyivel egyszerűbb csak a zacskóból kivett tésztát kifőzni ? Most mégis úgy gondoltam ezt elkészítem mert számomra ismeretlen volt az elnevezése és guszta volt a habart lecsóval tálalva ! Most karalábés tészta lesz de legközelebb habart lecsót teszek mellé😊
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 db felvert tojás, csipet só és annyi víz amitől nem túl lágy de nem is kemény tésztát tudunk gyúrni.
🌻
Elkészítése: Hozzávalókat összegyúrtam és nem túl vékonyra nyújtottam ezután kb. 4 cm széles csíkokat vágtam a tésztából megliszteztem a darabokat egymásra pakoltam és felvágtam a képen látott nem túl vékony de nem is széles darabokra. Gyúrótáblán hagytam szikkadni majd forrásban lévő vízben kifőztem.
Házilag készített mindig finomabb!
Épp tegnap néztem én is ezt a részt, de régebben már láttam, kétszer biztos 😊.
VálaszTörlésFinom lehetett, hisz a házi tészták nagyon jók. Ezt az elnevezést mi sem szoktuk használni, de hasonlót Anyukám is szokott csinálni régen, és van hogy én is.
Katalin már többször láttam én is ezt a műsort de csak most szántam rá magamat hogy elkészítsem. Karalábés tésztának csináltam finom volt bár kicsit azért tovább kell főzni mint a vékonyabb tésztát. Szegény nagyimra emlékeztetett ez a tészta akinek a leves tésztája is hasonló szélesre volt vágva de nagyon finom volt úgy is:)
VálaszTörlésNahát, Nézsa! A közelben nőttem fel. :) Engem a habart lecsó érdekelne. Miben más, mint a sima? Szívesen kipróbálnám, még mindig finom a paradicsom és a paprika is.
VálaszTörlésElgondolkodom néha, hogy az életemből ez meg az miért maradt el a múló évek során ? Lusta lettem ? Kényelmes ? Megvan nekem a tésztacsináló gépem, és hej, de sokszor készítettem vele tésztát... És most már évek óta nem...Egyszerűbb megvenni a boltban. Pedig a nyugdíjas ráérne...Csoda tudja miért van ez így ?
VálaszTörléshttps://aranyosfodorka.blogspot.com/2019/03/hazi-teszta.html
leda a habart lecsót még én sem készítettem el de ahogy láttam a műsorban hasonló mint egy sima lecsó csak a végén egy lisztes tejfölös tejes habarást kevertek bele és úgy tálalják ezzel a tésztával.Sok sikert az elkészítéséhez és váljon egészségedre közben kicsit nosztalgiázhatsz is :)
VálaszTörlésaranyos fodorka szerintem a változást a korunk is okozza talán kicsit kényelmesebbek vagy inkább fáradékonyabbak vagyunk. Régen nekem is volt olyan gépem de sajnos tönkrement pedig szerettem . Ritkán szoktam én is gyúrni néha lebbencs tésztát csinálok.