Bármilyen tartalmas leves kiegészítője lehet ami könnyen elkészíthető 😊
Hozzávalók: Fél kg krumpli , 1 tk. sertészsír, 1 db tojás, só, liszt szükség szerinti mennyiségben. Zsír a sütéshez.
🍂
Elkészítése: Krumplit megmostam és héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem héjától megszabadítottam és összetörtem hagytam hűlni. Ezután hozzátettem a tojást, kevés zsírt, sót és annyi lisztet amivel összegyúrtam majd kezemmel ellapogattam ujjnyi vastagra . Pogácsaszaggatóval kiszaggattam és forró zsírba tettem a hőt ekkor kicsit csökkentettem és mindkét oldalát készre sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon guszta, váljék egészségetekre! Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom, és mi is nagyon szeretjük.Télen sokszor sütöm, és vacsorára egy bögre teával eszem.
VálaszTörlésDe finom lehet! Ezt is muszáj lesz kipróbálnom! :-)
VálaszTörlésGizi nagyon szépen köszönjük!
VálaszTörlésGerdi sok sikert váljon egészségetekre!
VálaszTörlésMaradék főtt krumplival én is szoktam készíteni. Még nem tettem közzé pedig segítség lehet kezdőknek is. Mi is szeretjük. Reszelt nyers krumpliból is finom.
VálaszTörlésAni a maradék főtt krumpli nálam krumplis perec formában él tovább az is nagyon finom.
VálaszTörlésMama hányszor készített ilyet,imádtam.... nekem is ki kell próbálom!
VálaszTörlésteller-cake sok sikert, váljon egészségetekre!
VálaszTörlésTejföllel sajttal - előtte leves: kész ebéd.
VálaszTörlésaranyos fodorka sok sikert, váljon egészségedre!Ha még tejfölt és sajtot is teszel rá azzal még finomabb:)
VálaszTörlés