Régen is ismertem ezt a süteményt sokszor sütöttem már bár akkor darálós volt a neve , most egy másik szakácskönyvből próbáltam ki😊
Hozzávalók: /a recept mennyiségét harmadoltam most ennyiből készítettem ezt írom le/ 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 felvert tojásnak a fele, 4 dkg kókuszreszelék, 1-2 evőkanál hideg víz.
🌷
Elkészítése: Lisztet a margarinnal összemorzsoltam hozzátettem a többi alapanyagot és összegyúrtam/elég kemény a massza / . Húsdarálóra szerelhető formán átnyomtam a tésztát apró darabokra és zsírral kikent liszttel megszórt tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sült. Finom ropogós falatka lett belőle, akár végeit csokiba is lehetett volna mártani de szerintem így is kapós lesz!
Jó étvágyat kívánok!
De jó kis retró süti, százéve nem ettem ilyet 😋. Nagyon guszta!
VálaszTörlésKatalin köszi. Azért ennek inkább keksz jellege van keményebb mint a régi fajta abba sütőport is tettünk de ebbe nincs, de finom!
VálaszTörlésElőnye, hogy eláll, nem kell egy nap alatt "felfalni"...Valami hasonlót már sütöttem én is.
VálaszTörlésMama mindig így hívta, kidarálós.😀 De rég ettem...
VálaszTörlésaranyos fodorka ahogy mondod egy hét után is élvezhető volt jó ropogós.
VálaszTörlésteller-cake a régi darálós kicsit mégis más volt én is eddig azt ismertem. Az porhanyósabb volt ez inkább keksz .