Most ismét megmaradt ételt mentettem meg 😉Hagymás-krumpli volt köretnek de kiderült hogy sok lett ezért felhasználtam pogácsába :)
Hozzávalók: Sajnos a megmaradt hagymás krumpli mennyiségét nem mértem meg. Kb. 2 maroknyi volt, 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, fél deci langyos tej, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája, só, kevés őrölt bors . Tészta kenéséhez: tojás.
💢
Elkészítése: Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukrot és lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem az áttört hagymás krumplit a már felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam kb. 3/4 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúródeszkán átgyúrtam a tésztát majd kinyújtottam ujjnyi vastagra késsel bevagdostam és kiszaggattam. Tepsibe téve tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem.
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon finom, ízletes lehetett! Hagymás pogácsát én is sütöttem már, de így, hogy krumpli is van benne, még porhanyósabb lehet.
VálaszTörlésDe jó ötlet! Szép kis pogácsákat sütöttél, s ugyanolyan finomak is lehettek.
VálaszTörlésSzeretem és értékelem az efféle "ügyes átalakításokat". Én is alkalmazok néha egyet-egyet...de kíváncsi lennék, hogy az "ifjak" nem a szemétbe dobják-e ha marad két szem krumplijuk ??? Tartok tőle, hogy sajnos nem pogácsát sütnek belőle....
VálaszTörlésKatalin köszi, valóban nagyon finom puha pogácsa lett!
VálaszTörlésGerdi köszi finom volt.
aranyos fodorka mi megtapasztaltuk mit hogy osszunk be hogy jusson is és maradjon is. Minden fiatalt nem tudunk rávezetni erre, csupán aki ebben nőtt fel talán azok másként látják hogy mit lehet még felhasználni. Aki nem ilyen idővel rájön gondolom?