Az itt talált recept alapján fél adagból készítettem amiből 20 db lett én a vaj helyett margarint használtam😉
Hozzávalók: 25 dkg krumpli, 20 dkg finomliszt, 1,5 tk. só, 5 g sütőpor, 1 db tojás felverve felét a tésztába tettem másik felével kentem , 1,5 evőkanál tejföl, 7,5 dkg margarin.
🌷
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem és összetörtem. Kimért liszthez tettem a már langyosra hűlt krumplit és a többi hozzávalóval együtt sima tésztának összegyúrtam. Ezután a tésztát kinyújtottam ujjnyi vastagra késsel bevagdostam és szaggattam Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom puha lett és hamar elkészül!
Jó étvágyat kívánok !
Finom, könnyed pogácsa lehetett!
VálaszTörlésViszonylag egyszerűnek tűnik, csak az a baj, hogy lassan "egymagamra" már nem nagyon van kedven tésztákkal bíbelődni....Veszek egy "bótit" - aztán jól van.....
VálaszTörlésKatalin köszönöm.
VálaszTörlésaranyos fodorka valóban mai napon én is elgondolkodtam ezen és túrós süteményre vágytam de kiszámítottam hogy ha veszek boltban 10 dkg belőle olcsóbb mintha én sütök. Ezt a pogácsát úgy gondoltam ha marad lefagyasztom és vagy a gyerekek megeszik később vagy én apránként felmelegítem.