Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, csipet cukor, fél tk só, 1 dl langyos tej, kb. 1/2 dl langyos víz, 2 dkg olvasztott margarin, tetejére kevés tej és szezámmag
🌸
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt tettem hozzá kevés lisztet és hagytam felfutni. Kimért lisztet tálba öntöttem sót elkevertem benne hozzátettem a már felfutott élesztőt és a tejjel ill a vízzel bedagasztottam a tésztát közben az olvasztott margarint is beledolgoztam a tésztába. Letakarva hagytam a duplájára kelni a tésztát. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négyfelé vettem kis gombócokat formáltam amit kicsit pihentettem majd egyenként rúdnak sodortam. Egyesével ezeket a rudakat megformáltam ( régebben már készítettem ott megtalálható a technikája.) Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam addig pihent még a sütőt előmelegítettem 200 C fokra ekkor a tésztát lekentem tejjel majd beszórtam szezámmaggal és a sütőbe tettem ahol 25' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
Kedves Éva!
VálaszTörlésNagyon szépek a zsemlék!
Nagyon szépen köszönöm kedves Ági !
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Szépen megformáztad. Jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlésÉvi köszönöm szépen!
VálaszTörlésMostanában én is kényszerűségből (fogsorjavítás...)nem kenyeret, hanem zsemlét sütök, könnyebben boldogulok vele. És annyira megtetszett, hogy meglehet a sokéves kenyérsütésről átállok a zsemlére. Kicsit munkásabb, de most ez jobban ízlik....
VálaszTörlésIgazán helyesek lettek, megint remekeltél. :-)
VálaszTörlésaranyos fodorka nekem is vannak hasonló problémáim de még nem jutottam el a megoldás felé. Szerintem azért nem sokkal több időt vesz igénybe ennek a megsütése sem:)
VálaszTörlésteller-cake köszönöm.
Nagyon ügyes vagy, gyönyörűek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm Kati.
VálaszTörlés