Oldalak

2023. május 24., szerda

Császárzsemle



Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, csipet cukor, fél tk só, 1 dl langyos tej, kb. 1/2 dl  langyos víz, 2 dkg olvasztott margarin, tetejére  kevés tej és szezámmag

🌸

Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt tettem hozzá kevés lisztet és hagytam felfutni. Kimért lisztet tálba öntöttem sót  elkevertem benne hozzátettem a már felfutott élesztőt  és a tejjel ill a vízzel bedagasztottam a tésztát közben az olvasztott margarint is beledolgoztam a tésztába. Letakarva hagytam a  duplájára  kelni a tésztát.  Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négyfelé vettem kis gombócokat formáltam amit  kicsit pihentettem majd egyenként rúdnak sodortam. Egyesével ezeket a rudakat  megformáltam ( régebben már készítettem  ott megtalálható a technikája.) Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam addig pihent még a sütőt előmelegítettem 200 C fokra  ekkor a tésztát  lekentem tejjel majd beszórtam szezámmaggal és a sütőbe tettem ahol  25' sütöttem😋

Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

  1. Kedves Éva!
    Nagyon szépek a zsemlék!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm kedves Ági !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett! Szépen megformáztad. Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
  4. Mostanában én is kényszerűségből (fogsorjavítás...)nem kenyeret, hanem zsemlét sütök, könnyebben boldogulok vele. És annyira megtetszett, hogy meglehet a sokéves kenyérsütésről átállok a zsemlére. Kicsit munkásabb, de most ez jobban ízlik....

    VálaszTörlés
  5. Igazán helyesek lettek, megint remekeltél. :-)

    VálaszTörlés
  6. aranyos fodorka nekem is vannak hasonló problémáim de még nem jutottam el a megoldás felé. Szerintem azért nem sokkal több időt vesz igénybe ennek a megsütése sem:)
    teller-cake köszönöm.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyes vagy, gyönyörűek lettek!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)