Rozi kalácsát próbáltam elkészíteni kevesebb mennyiségből kicsit változtatva / azt írom le😉
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 egész tojás, csipet só, 2 evőkanál cukor, 1,2 dl langyos tej, 1 teáskanál vaníliacukor, 2,5 dkg olvasztott margarin, tészta kenéséhez: tojás + fahéjas cukor.
🌸
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos cukros tejbe morzsoltam liszttel és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát amit hagytam duplájára kelni. A megkelt tésztát átgyúrtam és négyfelé vágtam egyenként gömbölygettem majd kerekre nyújtottam. Egyenként ezeket a kerek tésztákat is négyfelé vágtam és a szeleteket a szélesebb felétől behajtottam / ennek az elkészítését Rozinál pontosan meglehet nézni . Az elkészített összepakolt formát sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol felvert tojással lekentem és fahéjas cukorral beszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom de ahogy a bevezetésemben írtam csak " próbálkoztam" mert nálam kicsit más lett 😊
Jó étvágyat kívánok !
Milyen mutatós! Fogyasztáskor lapjaira szeded?
VálaszTörlésVicuska köszi, jól eltaláltad pont úgy ettem.
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, és ahogy olvasom, finom is. De egyre kevésbé van kedvem egy személyre (=magamra) sütögetni.
VálaszTörlésTán öregszem (?)
aranyos fodorka köszönöm . Ez nem a kortól függ inkább a hangulatunktól de azért kényeztessed kicsit magadat megérdemled, nagyon finom. Sok sikert váljon egészségedre!
VálaszTörlésCsodás lett, és biztos nagyon finom is 😊!
VálaszTörlésKati köszi finom volt.
VálaszTörlés