Gizi habkönnyű cukormentes finomságát készítettem el cukros változatban !
Hozzávalók: 13 dkg tehéntúró, 3 db tojás, csipet só, 1/2 citrom reszelt héja, 1 kk vaníliaaroma, 2 evőkanál cukor, kevés mazsola.
🍂
Elkészítése: A tojásokat ketté vettem. Fehérjét kemény habnak felvertem. A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a cukrot, tojások sárgáját , citrom reszelt héját, aromát és a mazsolát összekevertem . Ezután óvatosan apránként belekevertem a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat pakoltam kanállal egymástól távolabb . Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor kihűlt porcukorral kicsit beszórtam. Nagyon finom valóban habkönnyű lett .( 7 darab lett belőle az hogy nálam miért lett ilyen világos lehet hogy a sütőm más?) 😋 Ha kipróbálod akkor tudod meg hogy mennyire habkönnyű😊
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon örülök hogy megsütötted, és köszönöm hogy belinkeltél! Nagyon szépek lettek, és lehet inkább az én sütőm volt magasabb hőfokra állítva. Váljék kedves egészségedre.
VálaszTörlésGizi én köszönöm hogy megismertem ezt a finomságot , ez valóban szinte eteti magát nem lehet abbahagyni 😊
VálaszTörlésFinomat sütöttél, Gizinél is megcsodáltam, mint most nálad is, hogy milyen könnyű finomságot készítettetek 😋.
VálaszTörlésKatalin köszi ez valóban könnyű és finom volt!
VálaszTörlésCsudajól néz ki nálad is! Röptethetnél erre egyet... :-)
VálaszTörlésLám, lehet egy személyre is sütit készíteni ! :-)
VálaszTörlésteller-cake köszi, ez a sütemény nagyon hamar elröpült nálam is/ na jó azért két napig kitartott😊
VálaszTörlésaranyos fodorka ezt a süteményt ajánlom neked nagyon finom!