Amit már nagyon sokszor sütöttem közel azonos recept alapján, de most rátaláltam egy olyan receptre amit szerettem volna kipróbálni hogy gyakorlatban hogy működik?
Hozzávalók fél adaghoz: 1,5 dl langyos tej, 1 db tojássárgája, 3 dkg olvasztott margarin, 2,5 dkg cukor, csipet só, 1,5 dkg friss élesztő, 25 dkg liszt, és 1 db közepes nagyságú krumpli, bármilyen lekvár.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és csipet sóval puhára főztem. Leszűrtem és összetörtem. Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem az összetőrt krumplit és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam kicsit átgyúrtam majd kinyújtottam és feldaraboltam lekvárt tettem a közepébe és feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tészta tetejét olvasztott margarinnal megkentem és még 20' pihent ezután tettem előmelegített sütőbe ahol 200 C fokon 25' sütöttem.😋 ( A krumplitól a tészta másnap is puha marad azt írja a recept és ez igaz is!)
Jó étvágyat kívánok !
Finom, puha tésztájú buktákat sütöttél, nagyon jól néznek ki. A krumpli nagyon jó kelt tésztákba, én is próbáltam már egy-kétszer. Hogy pontosan mibe, azt már nem tudom 😀.
VálaszTörlésKatalin köszönöm, szeretem a krumplival készült tésztákat de eddig még buktába nem tettem mindig tanul az ember😀
VálaszTörlésÉppen m csináltam én is buktát, csak a hagyományosat. Mire a családban szétosztogattam, nekem alig maradt, akár süthetném az újabb adagot.
VálaszTörlésNagyon finom buktákat sütöttél, váljék egészségedre. Most meg is kívántam, az a középső nagyon csalogat. Én a kolbászos csiga tésztájába teszek mindig főtt krumplit, finom puha lesz tőle.
VálaszTörlésFinomat sütöttél. Kenyérbe már én is tettem krumplit, nagyon finom volt vele. Még tésztába nem is gondoltam.
VálaszTörlésFáni ezután nincs mit tenned elő az alapanyagokat és sütni kell egy másik adagot 😊
VálaszTörlésGizi köszönöm, azt már nem tudom felajánlani sajnos . A csigába is jó lehet hiszen az is kelt tészta.
Ani köszi, van olyan kenyér receptem amibe már régóta teszek krumplit de arra nem gondoltam hogy buktába is jó.
Az a gondom nekem a kelt tésztákkal, hogy olyan nehéz egy adagnyit sütni, és másod-harmadnap meg már "annyira" nem jó...Meg se tudom mondani, mikor ettem egy jó kis buktát...Kelt tésztát nyersen eddig csak akkor fagyasztottam, ha lángost csináltam. De az működik.... Talán meg lehetne egyszer ezt is rizikózni - legfeljebb nem sikerül...
VálaszTörlésaranyos fodorka ez amit most sütöttem neked is éppen elég lenne úgy hogy a kisült tésztának a felét fagyasztod le . A krumplitól pedig nagyon jó puha volt másnap is. Nálam is az ilyen kelt tésztáknak a fele általában mélyhűtőbe kerül. Van mikor kiveszek belőle de általában a gyerekek szívesen elviszik.
VálaszTörlés