Az elmúlt hónapokban kenyeret nem vettem de nem is sütöttem 2-3 kifli elég nekem 2 napra. Most egy havonta megjelenő újságban találtam egy kipróbálásra csábító receptet amit fél adagból elkészítettem:
Hozzávalók fél adaghoz: 0,8 dl tej, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, 0,8 dl víz, 1,5 dkg margarin, 1 teáskanál só, tészta kenésére: 1 db tojás.
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet kevertem bele és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a hozzávalókat a már felfutott élesztővel és az olvasztott margarinnal együtt és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam 1 órát pihenni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a megkelt tésztát hosszúkásra formáztam és egy kisebb sütőformát margarinnal kikentem ebbe helyeztem . Tésztát lekentem felvert tojással és még 20' pihenő következett. Előmelegítettem a sütőt 200 C fokra és a már ismét megkelt tésztát amit 40'-ig sütöttem! Nagyon finom puha a tésztája !
Jó étvágyat kívánok !
Szép lett a kenyered, és ha még finom is, akkor megéri otthon sütni, főleg a mai kenyérárak mellett!
VálaszTörlésTényleg jól néz ki. Én másfajta kenyeret sütök (sok sok éve) - de mindenkit rábeszélek a saját gyártmányra, mert összehasonlíthatatlanul jobb, mint a bolti.
VálaszTörlésIgazán formásra sikeredett és nagyon puhának néz ki! :-)
VálaszTörlésKatalin köszönöm !
VálaszTörlésaranyos fodorka köszi, több félét sütöttem már de valóban sokkal finomabbak mint a boltiak!
teller-cake köszi !
Egyszerű, és finom kenyeret sütöttél, nagyon szép a bélezete. Váljék egészségedre!
VálaszTörlésKedves Gizi köszönöm szépen!
VálaszTörlés