Található már béles recept a blogon itt , itt és itt , de most az itt talált receptet próbáltam ki fele mennyiségből azt írom le .( Az eddig elkészített béles receptjeim mind kelt tésztával készültek, ez a változat sütőporral)
Hozzávalók: tészta: 25 dkg liszt, 7,5 dkg sertészsír, fél teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 0,8 dl víz, töltelék:1/2 kg krumpli, só, víz, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tejföl, 1 db tojás, + 1 db tojás tészta kenéséhez.
🌸
Elkészítése: Töltelék/püréhez/ a krumplit megpucoltam feldaraboltam és sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és összetörtem hozzátettem a margarint , tejfölt és a tojást ezután jól kikevertem. Tészta hozzávalóit össze gyúrtam és ujjnyi vastagra nyújtottam. Tepsit zsírral kikentem ebbe tettem a tésztát majd a tölteléket belekanalaztam és elegyengettem úgy hogy a töltelék ne érjen a tészta széléig kb. 2 ujjnyi szabadon maradjon. Ezt a tésztát ráhajtottam a töltelékre és egy felvert tojással átkentem a tésztát és a tölteléket is. Előmelegített sütőbe 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem😋
Jó étvágyat kívánok !
Finom lehet, akkor ez egy sós finomság! Gondolom egy leves után kiváló második fogásnak.
VálaszTörlésMindent szeretek, ami krumplis...Szerintem ha küldenél belőle egy szeletet, ez is ízlene.... :-)
VálaszTörlésKöszi Kati finom volt , zöldségleves után nagyon jó volt 1-2 szelet.
VálaszTörlésaranyos fodorka krumplis ételekkel én is így vagyok. Látod ha közelebb laknál neked is jutott volna belőle , de így csak a szomszédok kaptak😀
Egyszerű és nagyon finom sós béles. Én is szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm Gizi !
VálaszTörlés