Oldalak

2024. március 5., kedd

Krumplis béles

Található már   béles recept a blogon  itt itt és itt , de most az itt talált receptet próbáltam ki fele mennyiségből azt írom le .( Az eddig elkészített béles receptjeim mind kelt tésztával készültek, ez  a változat  sütőporral)

Hozzávalók:  tészta: 25 dkg liszt, 7,5 dkg sertészsír, fél teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 0,8 dl víz, töltelék:1/2 kg krumpli, só, víz, 5 dkg margarin, 2 evőkanál tejföl, 1 db tojás, + 1 db tojás tészta kenéséhez. 

🌸

Elkészítése: Töltelék/püréhez/ a krumplit megpucoltam feldaraboltam és sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és összetörtem hozzátettem a margarint , tejfölt és a tojást   ezután jól kikevertem. Tészta hozzávalóit  össze gyúrtam és ujjnyi vastagra nyújtottam. Tepsit zsírral kikentem ebbe tettem a tésztát  majd a tölteléket belekanalaztam és elegyengettem úgy hogy a  töltelék ne érjen a tészta  széléig  kb. 2 ujjnyi szabadon maradjon. Ezt a tésztát ráhajtottam a töltelékre és egy felvert tojással átkentem  a tésztát és a tölteléket is. Előmelegített  sütőbe  180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem😋

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

  1. Finom lehet, akkor ez egy sós finomság! Gondolom egy leves után kiváló második fogásnak.

    VálaszTörlés
  2. Mindent szeretek, ami krumplis...Szerintem ha küldenél belőle egy szeletet, ez is ízlene.... :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Kati finom volt , zöldségleves után nagyon jó volt 1-2 szelet.
    aranyos fodorka krumplis ételekkel én is így vagyok. Látod ha közelebb laknál neked is jutott volna belőle , de így csak a szomszédok kaptak😀

    VálaszTörlés
  4. Egyszerű és nagyon finom sós béles. Én is szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)