Nagyon szeretem a grízes tésztát amit gyakran készítek. Általában mikor a lepirított gríz már készen van és még a tésztát nem tettem hozzá szívesen kóstolgatom . Most kedvemre tudtam enni tészta nélkül is 😀
Hozzávalók: gríz, só, olaj, víz , és bármilyen lekvár ami éppen van a konyhánkban!
🌸
Elkészítése: Olajat felforrósítottam beleöntöttem a grízt és megpirítottam közben kevertem. Mikor már szép színe volt sóval ízesítettem és kevés vizet öntöttem rá majd fedővel letakartam/ gázt már ilyenkor elzárom alatta / és hagytam hogy felszívja a gríz a vizet ez kb. 10' ezután villával átforgattam és tányérra pakoltam ahol lekvárral ízesítettem😋
Jó étvágyat kívánok !
A grízes tésztát én is szeretem, sárgabarack lekvárral. Tészta nélkül még nem ettem, de biztos finom volt.
VálaszTörlésKis egyszerű csemege. Én is szeretem a grízes tésztát, de ritkán készítek a cukor miatt.
VálaszTörlésÉn is szoktam néha ilyent enni, de !!! Én a grízes tésztát sósan eszem, ezért aztán amikor megpirul a gríz(még sózás előtt) kiveszek belőle egy keveset és ahhoz én is a lekvárt szeretem...
VálaszTörlésKatalin én bármilyen lekvárral megeszem, de most ez a változat is nagyon ízlett!
VálaszTörlésAni köszi, cukrozás nélkül nem tudod megenni ?
aranyos fodorka akkor tudod milyen finom tud lenni!
Én is nagyon szeretem a grízes tésztát, és mindig több grízt pirítok, mert felét megeszem mire a tésztára kerülne.
VálaszTörlésGizi akkor hasonló az ízlésünk !
VálaszTörlés