Hozzávalók 12 darabhoz : / 1 bögre: 2 dl/ : 2 bögre liszt, 2 tk. sütőpor, 1 bögre barna cukor(nálam fele sima cukor volt), 1 tk. őrölt fahéj, 2 db tojás, 1/2 bögre olaj, 1/2 tk. őrölt gyömbér, 1 bögre író ( amit 1 bögre tej és 1 evőkanál ecet összekeverésével helyettesítettem), formába kanalazott tésztára sütés előtt :1 evőkanál porcukor és 1 tk. őrölt fahéj keveréke.
🌺
Elkészítése: Tálba került a liszt, sütőpor, cukor, fahéj, gyömbér összekevertem. Másik tálba a tojásokat, olajat írót elvegyítettem majd a lisztes keverékkel simára kevertem . Muffin formákba kanalaztam a masszából 2 evőkanál jutott mindegyikbe majd a tetejét a porcukor és fahéj keverékével szórtam be. Előmelegített sütőbe tettem kis idő után a hőt kicsit csökkentettem és 35' sütöttem. 😋
Jó étvágyat kívánok !
forrás: innen
Ügyesen helyettesítetted az írót. Lehet, hogy én is megsütöm így az ír szódás kenyeret, mert ahhoz is író kellene, de nem lehet kapni. Ez a vajkészítéskor keletkezik, de nálunk ennek nincs olyan nagy hagyománya. A tejszínt vagy felhasználjuk magában, vagy tejföl lesz belőle. Csinosak lettek a muffinok.
VálaszTörlésNagyon finom lehetett. a fahéj mindig jó választás!
VálaszTörlésAni még én sem vettem írót eddig, de ez a megoldás jónak látszik. Akár citromlevet is lehet az ecet helyett tenni a tejbe elkevered benne és kb. 10' múlva már lehet is használni. Köszi és nagyon finom lett igaz csak 4 darabot hagytam magamnak a többit mélyhűtőbe pakoltam.
VálaszTörlésKatalin köszi nagyon finom !