Paradicsomszószt nagyon szeretem amit fűszerezve tésztára szoktam kis adagokba eltenni. Most ezzel a zsemlegombóccal gondoltam kis adagot készítek magamnak 😊
Hozzávalók: mártáshoz: kevés zsír és liszt, kis darab vöröshagyma, zellerzöldje, kevés cukor, paradicsomlé, gombóchoz: 1 db szikkadt zsemle, só, őrölt bors, majoránna, petrezselyem 1 db tojás, rétesliszt, kevés zsír és apróra vágott vöröshagyma.
🍅
Elkészítése: Zsemlét felkockáztam és kevés zsíron megpirítottam. Apróra vágott vöröshagymát is megdinszteltem kicsit. Tálba tettem a hagymát hozzá a fűszereket, tojást és annyi réteslisztet és vizet öntöttem hogy nokedlihez hasonló tészta legyen ezután belekevertem a zsemlét és hűtőbe tettem 20'-re. Addig elkészítettem a mártást: kevés zsíron megpirítottam kicsit a lisztet felöntöttem kevés vízzel majd a paradicsomlevet is hozzáöntöttem kis darabka vöröshagymát tettem, sót és a zellerzöldjét. Készre főztem a végén tettem bele kevés cukrot. Forrásban lévő enyhén sós vízbe pakoltam a vizes kézzel megformázott gombócokat és készre főztem . Nagyon finom volt a szósszal !
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon finomat főztél, váljék egészségedre! Nagyon jó ötlet a zsemlegombóc a paradicsomszósszal, eszembe nem jutott volna. Eddig csakis vadashoz készítettem, köszönöm az ötletet.
VálaszTörlésKöszönöm Gizi, örülök hogy tetszik!
TörlésFinom ebéded volt! A paradicsomszószt csak én szeretem a családban, húslevesben főtt hússal szoktam enni, de egész kevés hús is elég nekem hozzá. Nagyon szeretem!
VálaszTörlésKöszi Kati valamikor ezt menza kajának is mondták a hús szelettel szerettem én is Most ezzel a gombóccal is finom volt.
TörlésMég én se hallottam erről a variációról - de nem lehet rossz. Mondjuk én egy kis szelet húst is el tudok még képzelni mellé/hozzá...
VálaszTörlésMari aki szereti a húst természetesen tehet mellé biztos nem rontja el az összhatást, nekem most így is elég volt.
TörlésEz egy jó kis vegán ebéd. Biztos finom volt.
VálaszTörlésKöszi Ani finom volt.
Törlés