Oldalak

2025. március 9., vasárnap

Hamis hájas "Ízőrzők" Tard

Még időben vettem észre ezt a süteményt, mert az előző évben eltett szilvalekvárom utolsó üvegjét most bontottam fel és elkészítettem ezt a finomságot. Kis adagból készítettem azt írom le.


Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 13 dkg sertészsír, csipet só, 1,5 dl tej, 1,5 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, csipet sütőpor, töltelék: szilvalekvár. Kisült tészta hempergetéséhez: vaníliás porcukor.

🌷 

Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni . Kimért lisztet a zsírral összemorzsoltam ezután tettem hozzá a sót és a felfutott élesztőt  és a megmaradt tejjel összegyúrtam. Gyúrótáblán is  átgyúrtam a tésztát majd ujjnyi vastagra nyújtva kerek szaggatóval kiszaggattam. Közepébe kiskanál lekvárt tettem majd a tészta széleit kicsit széthúztam és  össze hajtottam így tettem sütőpapírral bélelt tepsibe ahol 20 ' pihenés következett. Az idő letelte után  előmelegített  sütőbe tettem ahol  200 C fokon 30' sütöttem. Még forrón megforgattam vaníliás porcukorba Volt ami kissé szétnyílt de engem ez nem zavar az íze nagyon finom! A kisült sütemény egy részét  most is mint általában teszem a mélyhűtőbe és remélem nem lesz kifogás a süteményre😊 

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és finom lehet ez egyszerű tészta. Én is sütöttem már hasonló hamis hájast, de ez a zsírral finomabb lehet. Köszönöm a receptet, kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizi, sok sikert és váljon egészségedre!

      Törlés
  2. Zsírral finomakat lehet sütni, nemhiába tudták ezt a régi öregek....
    Nagyon finom lehetett a sütid, jól is néz ki, kár hogy az utolsó szilvalekvárt kezdted meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin köszi, a szilvalekvár nagy kincs számomra de sajnos fogytán. Semmi nem tart örökké különösen ha keveset készítek belőle😊

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)