Oldalak

2025. március 5., szerda

Mákos-citromos linzer


Hozzávalók (fél adaghoz) : 15 dkg finomliszt, fél kávéskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgájának a fele ,fél csomag vaníliacukor,  fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál egész mák. Lekvár nálam  saját málnalekvár

🍋

Elkészítése: A lisztet és a hideg feldarabolt margarint összemorzsoltam ezután a többi hozzávalóval sima tésztának összegyúrtam. A tésztát hűtőbe pakoltam  1 órára. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 3-4 mm vastagra  majd kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ezután előmelegített sütőbe tettem ahol 180 C fokon  13' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor lekvárral kettesével összepakoltam. /Ebből a mennyiségből 15 db lett/

Megkínálhatlak ?

forrás: innen

12 megjegyzés:

  1. Igen Éva, én szívesen elfogadnám a kóstolót, de így is el tudom képzelni, hogy milyen finom volt.

    VálaszTörlés
  2. De finom lehet a saját málnalekvároddal! Nagyon szépek lettek!

    VálaszTörlés
  3. Dióval próbáltad már ? Azt hiszem, azzal is finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mari a tésztába vagy a töltelékbe a diót? Egyikbe sem próbáltam még.

      Törlés
  4. Nagyon jó íz-és formatársítás! <3

    VálaszTörlés
  5. Ó, de finom lehet! Nagyon szép is.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem a linzert, most szívesen megkóstolnám. A ropogós mákkal finom lehet az omlós tészta, és a saját málnalekvár csakis finomabbá tette. Én előtte kicsit megszoktam pörkölni a mákot, és kihűtve teszem a tésztába. Próbáld ki, nagyon finom lesz a linzer íze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizi köszönöm a jótanácsodat is egyszer kipróbálom.

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)