Oldalak

2011. július 8., péntek

Öhöm, slambuc

 Hozzávalók: 10 dkg.füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma,1 cikk fokhagyma,1 db paprika,1 db. paradicsom, 1 kg krumpli, 1 maroknyi lebbencstészta, fűszerek: őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, só.
Elkészítése: A szalonnát  felkockázzuk és az edénybe téve hagyjuk hogy süljön majd a vöröshagymát szintén kockára vágva beletesszük a szalonnához és teszünk még egy cikk fokhagymát is. Kicsit hagyjuk dinsztelődni, majd a feldarabolt zöldséget paprikát paradicsomot hozzá tesszük hogy együtt süljön. Ezután megszórjuk pirospaprikával és borssal hintünk rá sót és  vizet  öntünk rá hogy jól elfedje. Mikor már kicsit puha a krumpli  beleszórjuk a lebbencstésztát, elkavarjuk óvatosan kicsit fő együtt, majd levesszük a tűzről lefedjük az edényt és hagyjuk hogy felszívja a tészta a krumplin lévő vizet és közben jól megpuhul.
/ A lebbencstésztát én gyúrtam tegnap, a kovászos uborka nagyon finom lett amit hétfőn tettem ki "napozni"!/   
                           Jó étvágyat!                                               

3 megjegyzés:

  1. 25 évvel ezelőtt ettem slambucot Budaörsön.Tudom hogy akkor nagyon ízlett,és elhatároztam hogy elkészítem én is. Azóta se került rá sor, de hátha most összejön, mert kedvet adtál hozzá.

    VálaszTörlés
  2. judit60: Éppen itt van az ideje, jó kovászos uborkával tudod milyen finom volt?
    Márti: Mi akadálya van?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)