tejfölös borsóhoz: zöldborsó, kevés zsiradék, vöröshagyma, kevés paprika-paradicsom, őrölt bors, pirospaprika, só, babérlevél, tejföl, egy evőkanál liszt.
Elkészítése: A pörköltet és a tejfölös borsót is hasonló módon készítettem el külön-külön. Zsiradék rá a kockára vágott vöröshagyma-fokhagyma dinszteltem, majd a paprika-paradicsom végül a fűszerek és készre főztem. Nokedlit készítettem hozzá !
(Készíthettem volna egyben is , de a megmaradt pörkölthöz krumplit főzök és megvan még egy ebédünk!)
Jó étvágyat!
Egészséges vagy nem, a pörkölt galuskával a kedvenceink között van, de zöldborsó is jöhet mellé.
VálaszTörlésJaj,azok a pöttyesek a tányér alatt!;-)
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni,amiket felteszel,nálatok az az aznapi ebéd?
Lívia: Remélem egészséges! Nem viszem túlzásba sem a sok zsírt, sem a túlfűszerezést!
VálaszTörlésThe E.Art:A pöttyös nekem is tetszik, bármin is van !Igen általában !
Jaj, én is pöttyös mániás vagyok ám :D Meg a pörköltet is szeretem nokedlivel :D
VálaszTörlésNekem is jöhet mindkettő, sőt a pöttyös mánia is kezd eluralkodni rajtam:)
VálaszTörlésFőleg így asztalkendőben, stb nagyon mutatós:)
Panna:Azt tudom hogy tetszik ami pöttyös!
VálaszTörlésKati: Ezt megbeszéltük, megalakítjuk a pöttyöt imádók klubját!:)
Nagyon guszta, szépek a színei :)
VálaszTörlésNagyon guszta, a sok édesség után, ezt most nagyon szívesen megenném! És adtál egy jó ötletet!:))
VálaszTörlésMost látom csak, hogy milyen szép pöttyös terítőd van, eddig csak a tányér tartalmát láttam!:)
VálaszTörlésMár a látványa is csábító! :)
VálaszTörlésKatalin: Köszi!
VálaszTörléstücsi: Köszi!
Vicuska: Köszi!